Thor Håkonsen
Leder
Leder i Norsk Herpetologisk Forening siden 2014
Har jobbet tett med legaliseringen av reptiler i Norge disse årene. Har privat erfaring med hold og oppdrett av reptiler fra før 2017, i hovedsak gekkoer fra Ny-Kaledonia (bl.a Kranset gekko). Hovedinteressen innen herptiler er feltherpetologi, og reiser rundt i verden for å studere og fotografere herptiler, med en spesiell interesse for de forskjellige hoggormene som finnes.
Jobber til daglig med markedsføring hos CEWE Norge i Oslo
Camilla Bjerke
Nestleder
Styremedlem siden 2014
Jobbet som dyrepasser i Oslo Reptilpark 2010-2021, og drevet aktivt med reptiler siden 2007. Er svært opptatt av hold og stell av dyr i både dyrepark og privathold, og har vært en svært aktiv deltager i legaliseringsarbeidet og "avmystifiseringen" av reptiler siden 2009. Privat er jeg oppdretter på reptiler, først og fremst på slanger. Driver også med feltherpetologi i både Norge og utlandet.
Marius Sund
Redaktør - Web/Slettsnoken
Styremedlem siden 2016
Interessen for reptiler kom noe sent inn i livet for meg, men når den først fikk tak var den altoppslukende. Det hele begynte med et møte med en hoggorm, som endte i flere dagers observasjoner av samme ormen ved sin faste overvintringsplass. Årene etter har vært fyllt med hundrevis av hoggormobservasjoner. I 2012 ledet reptilfascinasjonen videre til å starte som frivillig dyrepasser i en lokal dyrepark, og i 2014 fikk jeg et ni måneders vikariat som hoveddyrepasser for reptilavdelingen i Kristiansand Dyrepark. Etter dette har jeg jobbet i både Akvariet i Bergen, og i Oslo Reptilpark, og nå jobber jeg som reptilansvarlig i Oslo Dyrebutikk. I tillegg til dette har jeg hatt diverse reptiler privat, og driver nå oppdrett av hovedsakelig kongepyton.
Therese Botterli
Kasserer
Styremedlem siden 2024
Stein Ivar Ramberg
Styremedlem
Vært medlem i NHF siden 1998, leder for foreningen 2004–2014
Min fascinasjon for herptiler oppsto da jeg bodde ett år i California som 10-åring. Jeg oppdaget de mest fantastiske skapninger i skogene bak huset vårt. Om jeg kom hjem fra skolen med en liten slange jeg hadde lurt opp i et McDonalds pappbeger, ble det moren min som fikk i oppgave å avgjøre om den var giftig eller ikke. Interessen var vekket.
Senere utdannet jeg meg som biolog, fikk interessen for feltherpetologi og jeg kjøpte mitt første reptil på telttur i Danmark. Det var en tigerpyton, som senere fikk følge av tre boa constrictorer.
Jeg var en av få som fikk tillatelse til hold av dyrene mine, og av samme grunn ble det etter hvert naturlig at jeg ble en talsmann for miljøet. Jeg begynte i NHF, ble etter hvert leder, og har i den rollen hatt en serie med intervjuer og debatter angående “reptilsaken”. I 2017 ga arbeidet uttelling da vi fikk innført positivlisten etter førti års totalforbud.
Halvard Aas Midtun
Styremedlem
Styremedlem siden 2021
Jeg har alltid vært tiltrukket av dyr som kryper og kravler, men reptiler tok meg med storm etter besøk i Oslo Reptilpark når de åpnet i 2002. Fikk meg senere deltidsjobb i samme park i 2011, og jobbet der frem til 2019. Jeg har en utdanning i Biologi fra Ås og en master i tropisk økologi fra James Cook University, Australia, som omhandler reptiler, parasitter og invasive arter. Under tiden i Australia jobbet jeg som slangefanger på siden av studiene, samt jeg er en av få nordmenn som har holdt giftslanger lovlig i privat hold, som selvfølgelig ble holdt i Australia. Jeg interesserer meg mest for feltherpetologi, både i Norge og utlandet, men ser frem til å holde et fåtall reptiler i privat hold i nær fremtid.
Ståle Botterli
Styremedlem
Medlem av styret siden 2023
For meg startet det vel med en lidenskapelig intesse for zoologi genrelt. Reptilhobbyen ga en mulighet for å kunne ha en liten bit av "den ville og eksotiske naturen" hjemme. Fra mitt første reptil på begynnelsen av -90 tallet bare økte interessen og i 2005 flyttet jeg til Sverige for å kunne bli mer aktiv i hobbyen, og for at jeg ble lei av å gjemme meg. derifra har det bare ballet på seg og hobbyen for meg har utviklet seg til å dekke både genetikk og oppdrett i tillegg til arter og lokaliteter.