Styremedlemmer


Leder: Thor Håkonsen

Leder i Norsk Herpetologisk Forening siden 2014

Har jobbet tett med legaliseringen av reptiler i Norge disse årene. Har privat erfaring med hold og oppdrett av reptiler fra før 2017, i hovedsak gekkoer fra Ny-Kaledonia (bl.a Kranset gekko). Hovedinteressen innen herptiler er feltherpetologi, og reiser rundt i verden for å studere og fotografere herptiler, med en spesiell interesse for de forskjellige hoggormene som finnes.

Jobber til daglig med markedsføring hos CEWE Norge i Oslo

 

Nestleder: Camilla Bjerke

Vært medlem i NHF siden 2014

Har jobbet som dyrepasser i Oslo Reptilpark siden 2010 og drevet aktivt med reptiler siden 2007. Er svært opptatt av hold og stell av dyr i både dyrepark og privathold. Privat er jeg oppdretter på reptiler, først og fremst på slanger. Driver også med feltherpetologi i både Norge og utlandet.

Kasserer: Julie Nilssen

Utdannet som dataingeniør og bedriftsøkonom, og jobber til daglig som IT- og digitaliseringskonsulent i et nettselskap. Startet opp med reptiler da disse ble legalisert i 2017. En kornsnok fra en lokal dyrebutikk ble vårt første møte med slanger. Derfra ballet det raskt på seg, slik at jeg nå driver opprettet Firehose Reptiles i Lofoten, sammen med min mann.

Medieansvarlig: Stein Ivar Ramberg

Vært medlem i NHF siden 1998, leder for foreningen 2004–2014

Min fascinasjon for herptiler oppsto da jeg bodde ett år i California som 10-åring. Jeg oppdaget de mest fantastiske skapninger i skogene bak huset vårt. Om jeg kom hjem fra skolen med en liten slange jeg hadde lurt opp i et McDonalds pappbeger, ble det moren min som fikk i oppgave å avgjøre om den var giftig eller ikke. Interessen var vekket.

Senere utdannet jeg meg som biolog, fikk interessen for feltherpetologi og jeg kjøpte mitt første reptil på telttur i Danmark. Det var en tigerpyton, som senere fikk følge av tre boa constrictorer.

Jeg var en av få som fikk tillatelse til hold av dyrene mine, og av samme grunn ble det etter hvert naturlig at jeg ble en talsmann for miljøet. Jeg begynte i NHF, ble etter hvert leder, og har i den rollen hatt en serie med intervjuer og debatter angående “reptilsaken”. I 2017 ga arbeidet uttelling da vi fikk innført positivlisten etter førti års totalforbud.

Styremedlem: Halvard Aas Midtun

Jeg har alltid vært tiltrukket av dyr som kryper og kravler, men reptiler tok meg med storm etter besøk i Oslo Reptilpark når de åpnet i 2002. Fikk meg senere deltidsjobb i samme park i 2011, og jobbet der frem til 2019. Jeg har en utdanning i Biologi fra Ås og en master i tropisk økologi fra James Cook University, Australia, som omhandler reptiler, parasitter og invasive arter. Under tiden i Australia jobbet jeg som slangefanger på siden av studiene, samt jeg er en av få nordmenn som har holdt giftslanger lovlig i privat hold, som selvfølgelig ble holdt i Australia. Jeg interesserer meg mest for feltherpetologi, både i Norge og utlandet, men ser frem til å holde et fåtall reptiler i privat hold i nær fremtid. 

Styremedlem (webmaster): Marius Sund

Vært medlem i NHF siden 2012

Interessen for reptiler kom noe sent inn i livet for meg, men når den først fikk tak var den altoppslukende. Det hele begynte med et møte med en hoggorm, som endte i flere dagers observasjoner av samme ormen ved sin faste overvintringsplass. Årene etter har vært fyllt med hundrevis av hoggormobservasjoner. I 2012 ledet reptilfascinasjonen videre til å starte som frivillig dyrepasser i en lokal dyrepark, og i 2014 fikk jeg et ni måneders vikariat som hoveddyrepasser for reptilavdelingen i Kristiansand Dyrepark. Etter dette har jeg jobbet i både Akvariet i Bergen, og i Oslo Reptilpark, og nå jobber jeg som reptilansvarlig i Oslo Dyrebutikk. I tillegg til dette har jeg hatt diverse reptiler privat, og driver nå oppdrett av hovedsakelig kongepyton.

Styremedlem: Julie Rydning

Som så mange andre, ble jeg opplært til at alle krypdyr er farlige og noe man burde holde seg unna. Det var derfor fascinerende å oppdage at over hele verden var det vanlig å ha herptiler som hobbydyr. Etter å ha sett mange videoer om spesielt slanger som hobbydyr, tok jeg motet til meg og reiste til Oslo Reptilpark. Her ble jeg overbevist om at min generelle frykt for slanger var irrasjonell, og jeg meldte meg inn i NHF for å bidra til legaliseringsarbeidet. Det viste seg å være en av mange senere beslutninger som har endret livet mitt betraktelig! Jeg gikk fra en karrierevei som sykepleier til å bli biolog, fikk nye venner med den samme interessen for herptiler, og ikke minst fikk jeg en helt egen kongepyton etter legaliseringen. Interessen for herptiler ledet meg videre til to nye hobbyer; taranteller og eksotiske planter. Jeg har en brennende interesse for naturvern, samt bærekraftig forvaltning og bevaring av det norske naturmangfoldet. Tenk at en liten tur til Oslo reptilpark skulle skape så store ringvirkninger.

 

 

Styremedlem: Joe Kristoffer Partyka

Medlem av NHF siden 2018.

Joe er utdannet tropisk økolog fra NMBU hvor han blant annet har undersøkt hvordan mennesker og parasitter påvirker krokodillers helse. Interessert i alt som har med herpetiler å gjøre, men særlig forholdet mellom krokodiller og menneskene som bor langs elvene og våtmarkene i tropiske og sub-tropiske områder opptar tiden hans. Fra arbeidslivet har han blant annet erfaring som biolog og formidlingsansvarlig i Bjørneparken hvor han jobbet med mange dyregrupper. Mye av tiden her ble selvfølgelig benyttet i herpetilavdelingen. Han har også erfaring som naturveileder fra Besøkssenter Rovdyr i Flå.

Jobber i dag som natur- og vitenskapsformidler og prosjektleder ved Vitenparken Campus Ås

Print Friendly, PDF & Email