Styremedlemmer


Leder: Thor Håkonsen

Leder i Norsk Herpetologisk Forening siden 2014

Har jobbet tett med legaliseringen av reptiler i Norge disse årene. Har privat erfaring med hold og oppdrett av reptiler fra før 2017, i hovedsak gekkoer fra Ny-Kaledonia (bl.a Kranset gekko). Hovedinteressen innen herptiler er feltherpetologi, og reiser rundt i verden for å studere og fotografere herptiler, med en spesiell interesse for de forskjellige hoggormene som finnes.

Jobber til daglig med markedsføring hos CEWE Norge i Oslo

 

Nestleder: Camilla Bjerke

Vært medlem i NHF siden 2014

Har jobbet som dyrepasser i Oslo Reptilpark siden 2010 og drevet aktivt med reptiler siden 2007. Er svært opptatt av hold og stell av dyr i både dyrepark og privathold. Privat er jeg oppdretter på reptiler, først og fremst på slanger. Driver også med feltherpetologi i både Norge og utlandet.

Kasserer: Pål Sørensen

Vært medlem i NHF fra foreningens første år, på begynnelsen av 70-tallet

Er biologisk nokså “altetende”, men den spesielle interessen for herptiler begynte å utkrystallisere seg i tenårene. Har holdt og oppdrettet reptiler i snart 50 år. Fikk dispensasjon til dyrehold da forbudet ble innført i 1977. Har i alle år også drevet med feltherpetologi i inn- og utland. Er utdannet biolog med masteroppgave på slettsnoken.

Medieansvarlig: Stein Ivar Ramberg

Vært medlem i NHF siden 1998, leder for foreningen 2004–2014

Min fascinasjon for herptiler oppsto da jeg bodde ett år i California som 10-åring. Jeg oppdaget de mest fantastiske skapninger i skogene bak huset vårt. Om jeg kom hjem fra skolen med en liten slange jeg hadde lurt opp i et McDonalds pappbeger, ble det moren min som fikk i oppgave å avgjøre om den var giftig eller ikke. Interessen var vekket.

Senere utdannet jeg meg som biolog, fikk interessen for feltherpetologi og jeg kjøpte mitt første reptil på telttur i Danmark. Det var en tigerpyton, som senere fikk følge av tre boa constrictorer.

Jeg var en av få som fikk tillatelse til hold av dyrene mine, og av samme grunn ble det etter hvert naturlig at jeg ble en talsmann for miljøet. Jeg begynte i NHF, ble etter hvert leder, og har i den rollen hatt en serie med intervjuer og debatter angående “reptilsaken”. I 2017 ga arbeidet uttelling da vi fikk innført positivlisten etter førti års totalforbud.

Styremedlem: Hanna Ensby

Allergiker. Fikk landskilpadde i ‘81, første slange i ‘92, deretter ballet det på seg.) Har dyremessig 2 år som veterinærassistent på CVen, mye gratistimer i Oslo Reptilpark (storgatatiden) og jobber per dags dato som sykepleier.

Styremedlem (webmaster): Marius Sund

Vært medlem i NHF siden 2012

Interessen for reptiler kom noe sent inn i livet for meg, men når den først fikk tak var den altoppslukende. Det hele begynte med et møte med en hoggorm, som endte i flere dagers observasjoner av samme ormen ved sin faste overvintringsplass. Årene etter har vært fyllt med hundrevis av hoggormobservasjoner. I 2012 ledet reptilfascinasjonen videre til å starte som frivillig dyrepasser i en lokal dyrepark, og i 2014 fikk jeg et ni måneders vikariat som hoveddyrepasser for reptilavdelingen i Kristiansand Dyrepark. Etter dette har jeg jobbet i både Akvariet i Bergen, og i Oslo Reptilpark, og nå jobber jeg som reptilansvarlig i Oslo Dyrebutikk. I tillegg til dette har jeg hatt diverse reptiler privat, og driver nå oppdrett av hovedsakelig kongepyton.

Styremedlem: Kristoffer Espeland

Vært medlem i NHF siden 2010

Interessen for reptiler kom ganske tidlig for meg. Da jeg var liten elsket jeg dyr som var annerledes, som slanger og dinosaurer. Interessen for reptiler slo for alvor til da jeg så min første stålorm som 6 åring; et dyr jeg bare trodde fantes i tropiske områder rundt ekvator. Mange somre ble brukt på å finne stålormer, og presentere dem til klassevenner og prøve å lære dem at ikke alle slanger og reptiler er farlige. Men interessen slo for alvor til i 2007, da jeg første gang besøkte Oslo Reptilpark i Storgata. Her var første gang jeg fikk ta og holde en ekte slange, ikke bare en benløs øgle. Senere begynte jeg å studere i Oslo, og var så heldig å få meg jobb i parken som skal ha mye av æren for min reptil interesse. I dag bruker jeg mye av sommerhalvåret på å observere hoggorm, og undervise folk om nytteverdien av slanger. Privat holder jeg slanger, og håper å avle diverse melkesnok arter.

Print Friendly, PDF & Email